VIDEO! Revoltă a fermierilor pe străzile Botoșaniului

Fermierii botoșăneni au blocat municipiul reședință de județ cu peste 33 de tractoare, supărați că Ministerul Agriculturii le-a tăiat subvențiile și i-a lăsat fără o parte însemnată a banilor de motorină. Agricultorii spun că nu sunt susținuți de statul român și că nu vor mai rezista mult timp fără ajutor. Mai mult decât atât, aceștia amenință cu blocarea drumului Botoșani-Târgu Frumos.

Astăzi, în municipiul Botoșani, a avut loc un protest de mare anvergură al fermierilor botoșăneni. Aceștia au intrat în oraș cu peste 33 de tractoare uriașe și au blocat principalele artere de circulație. Protestatarii au străbătut o bună parte a Căii Naționale, venind dinspre Răchiți, pe strada Împărat Traian și s-au oprit pe Cuza Vodă.

Fermierii sunt revoltați de tăierea subvențiilor și spun că statul român vrea să-i falimenteze pe agricultori în loc să-i ajute.

Mai mult decât atât, fermierii spun că în aceste condiții, vor ajunge la sapă de lemn iar agricultura se va prăbuși. Tocmai de aceea anunță proteste și mai mari având de gând să blocheze cu utilajele și drumul Botoșani-Târgu Frumos.

În plus, agricultorii botoșăneni sunt revoltați pe atitudinea autorităților de la nivel central și cer demisia Ministrului Agriculturii.

O delegație a fermierilor a mers la prefect pentru a-și expune revendicările iar restul au protestat în fața instituției.

Citeste si:

Facebook Comments