VIDEO! Rezultate bune la simularea Evaluării Naţionale

Rezultatele de anul acesta de la simularea Evaluării Naţionale sunt peste medie. Asta în comparaţie cu ultimul an când elevii de clasa a VIII-a au susţinut această simulare. Deşi aceştia nu prea au mers la şcoală şi nici ore nu prea au făcut, rata de promovabilitate de anul acesta este de 56,34% faţă de anul 2019 când a fost de 42,51%. Însă, niciun elev nu a obţinut media 10 la simulare.

După ce au scăpat de un stres, acela de a susţine un examen, a urmat runda doi. Emoţiile până la aflarea rezultatelor simulării de Evaluare Naţională au luat sfârşit. Rezultatele au fost centralizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. La limba şi literatura română nu au fost obţinute note de 10, ci doar la matematică.

Şi deşi mulţi elevi au fost privaţi de educaţie din cauza pandemiei şi nu prea au mers la şcoală, rata de promovabilitate de anul acesta este una mulţumitoare. Aceasta este mult mai bună faţă de ultimul an când a fost susţinută simularea Evaluării Naţionale.

Elevii de clasa a VIII a mai au aproximativ 3 luni până când vor susține Evaluarea Națională. Potrivit calendarului de desfășurare a examenelor pentru absolvenții de gimnaziu, publicat în Monitorul Oficial, în perioada 7-11 iunie 2021 se fac înscrierile pentru evaluarea națională. Prima probă, cea la limba și literatura română va avea pe data de 22 iunie.

Pe 24 iunie elevii vor susține proba la matematică, iar pe 25 iunie proba la limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor se va face pe 29 iunie.

Elevii nemulțumiți de notele primite vor putea depune contestații în aceeași zi, după ora 16.00 și pe 30 iunie, până la ora 12.00. Va urma soluționarea contestațiilor în perioada 30 iunie – 4 iulie, urmând ca pe 4 iulie să fie afișate rezultatele finale.

Citeste si:

Facebook Comments