VIDEO! Rezultate slabe la Evaluarea Naţională

Pandemia de Coronavirus pare să-și fi pus amprenta şi asupra învățământului. Rezultatele de la Evaluarea Naţională, din urma contestaţiilor, nu sunt tocmai mulţumitoare. Faţă de anul trecut, rata de promovare de la nivelul judeţului Botoşani a crescut cu doar 3% anul acesta. Inspectorii şcolari urmează să analizeze această situaţie, iar mai apoi să ia măsurile necesare pentru ca pe viitor să fie evitată situaţia de faţă.

Inspectorii şcolari sunt profund dezamăgiţi de rezultatele de anul acesta de la Evaluarea Naţională. Sâmbătă, 27 iunie, au fost afişate rezultatele finale în urma contestaţiilor. Acest lucru s-a dovedit unul mulţumitor pentru elevii care au luat decizia de a contesta nota acordată la prima corectare. Mulţi candidaţi care au decis să conteste nota s-au ales cu o notă mai mare. De exemplu, o elevă de la Şcoala 17 a avut o surpriză fericită.

După reevaluarea lucrărilor notele au crescut de la 9,20 la 9,75 la limba şi literatură română, iar la matematică de la 9,05 la 9,20. Bineînţeles că au fost şi elevi care s-au ales cu notele scăzute după contestaţii.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au realizat un clasament al unităţilor de învăţământ în funcţie de media generală calculată după mediile obţinute la Evaluarea Naţională. Pe primele două locuri s-au clasat Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi Colegiul Naţional “A.T. Laurian”. Iar pe ultimele două locuri se află Şcoala n.4 Fundu Herţii, din Cristineşti şi Şcoala nr.3 Nichiteni, din Coţuşca.

Judeţul Botoşani are doar 13 medii de 10, cu una în plus după contestaţii.
Inspectorii şcolari vor analiza situaţia şi vor lua măsuri. Deşi materia a fost simplificată, notele nu sunt totuşi pe măsura aşteptărilor.

Rata de promovare de anul acesta este de 67,76%, cu 3% mai mult faţă de anul anterior. La examen au fost înscrişi 4.402 elevi, dintre care doar 4.051 s-au prezentat.

Citeste si:

Facebook Comments