VIDEO! Salarii atractive pentru muncitorii necalificați și șomerii fără liceu

Oferte atractive pentru muncitorii necalificați și șomerii cu 8 clase. În această săptămână angajatorii botoșăneni pun la dispoziția acestora prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă nu mai puțin de 856 de locuri de muncă. Dacă o mică parte dintre ele sunt adresate celor cu studii superioare,multe dintre oferte sunt pentru muncitorii necalificați dar și botoșănenii care au absolvit doar 8 clase.

O societate din comuna Roma care caută să angajeze patru manipulanți de mărfuri oferă un salariu de 3.047 de lei. Angajatorul asigură transport gratuit din Botoșani dar și o masă gratuită. Pentru aceste locuri de muncă se pot înscrie și botoșăneni care nu au finalizat studiile liceale, potrivit cerințelor.

Aceeași societate caută doi muncitori necalificați cărora le va oferi același salariu, de 3047 de lei.

Un angajator din județul Cluj oferă 20 de locuri de muncă în Botoșani. Se caută muncitori necalificați la spargerea și tăierea materialelor de construcții, cărora li se va oferi un salariu de 3000 de lei.

Lista din această săptămână cu locurile de muncă vacante, aflate în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă este plină cu astfel de oferte. Ca de obicei, cele mai multe locuri de muncă sunt în confecții, servicii și construcții, însă se mai caută șoferi, mecanici, ospătari, îngrijitori sau vânzători. Pentru șomerii cu studii superioare lista este însă ceva mai subțire, iar în unele cazuri salariile oferite sunt mai mici decât cele pentru muncitorii necalificați sau fără liceu.

15 locuri de muncă sunt oferite botoșănenilor care vor să muncească în alte județe ale țării, precum Timiș sau Oradea. Totodată, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează cursuri de calificare și formare profesională.

La sfârșitul lunii octombrie în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă erau 3633 de șomeri, rata șomajului fiind de 2.66%.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM, șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare, de 30,83%. Șomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 26,62 % din total, iar cei care au absolvit studiile liceal sunt în proporție de 19,63%. 4,32 % dintre șomerii aflați în evidențele AJOFM au studii superioare, iat 2,31 % au absolvit o școală postliceală.

Citeste si:

Facebook Comments