VIDEO! Salarii mari şi vochere de vacanţă pentru dascăli

Lapte şi miere în sistemul de educaţie botoşănean şi nu numai. În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PSD, Mihaela Huncă, a anunţat că dascălii, inspectorii şcolari şi personalul auxiliar, o duc mai bine de la începutul acestui an în condiţiile în care salariile au crescut cu peste 18%. Ba mai mult, angajaţii din educaţie vor beneficia de vochere de vacanţă, la fel ca toţi bugetarii, pentru a se putea relaxa.

Angajaţii din domeniul educaţiei sunt oameni fericiţi, cel puţin asta declară deputatul PSD, Mihaela Huncă. Salariile dascălilor au crescut în prima parte a anului cu aproape 20% iar majorările nu se opresc aici, cel puţin asta se promite. Pentru că existau inechităţi, de majorări salariale beneficiază acum şi o altă categorie din domeniul educaţiei.

Prin această ordonanţă s-a aprobat şi acoradrea indemnizaţiei de hrană pentru personalul din învăţământul superior.

Beneficiile nu se opresc aici pentru angajaţii din învăţământ. Aceştia vor primi vochere de vacanţă în cuantum de 1450 de lei.

La nivelul judeţului Botoşani sunt peste 6000 de persoane din învăţământul preuniversitar care vor primi aceste vochere. Fosta şefă a învăţământului botoşănean promite că în viitorul apropiat, Guvernul PSD îşi propune să aducă nivelul salariilor din învăţământul românesc la egalitate cu lefurile din ţările dezvoltate.

Citeste si:

Facebook Comments