VIDEO! Sănătate afectată de schimbările bruşte de temperatură

Schimbările bruşte de temperatură afectează sănătatea. Trecerea foarte bruscă de la frig la cald poate genera boli respiratorii, scăderea imunităţii şi o continuă indispoziţie. Cum, de exemplu, săptămâna trecută am avut două anotimpuri în 5 zile. Marţi s-au înregistrat minus 17 grade, urmând ca la mijlocul săptămânii termometrele să indice 10 grade cu plus. Pentru a nu risca să facem fie boli respiratorii, fie să ne scadă imunitatea, medicii recomandă un duş rece, dar foarte scurt, dimineaţa.

Oscilaţiile mari ale valorilor termice din ultimele zile se dovedesc a fi periculoase pentru sănătate. În special pentru cei mici, pentru cei bătrâni şi cei cu boli cronice sau reumatice. Săptămâna trecută, de exemplu, am avut în doar două zile, o trecere de la minus 17 grade Celsius la plus 10 grade Celsius. Acest lucru bineînţeles că nu are amprente pozitive asupra sănătăţii noastre.

Pentru a ne obişnui cu o această trecere bruscă şi pentru a evita să dezvoltăm diferite boli, Corneliu Saradan, medic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, ne oferă câteva soluţii practice.

De asemenea, nici imunitatea nu este ferită de această situaţie.

Şi starea de spirit a oamenilor poate fi afectată într-o mică sau mare măsură, fiind suprasolicitat sistemul imunitar. Când afară este mohorât, se poate resimţi un uşor disconfort.

De asemenea, specialiştii transmit că diferenţa dintre temperatura exterioară şi cea din locuinţă nu trebuie să fie foarte mare. Şi asta pentru că în casă se poate transpira, iar atunci când se iese afară transpiraţia se evaporă şi duce la apariţia unei afecţiuni respiratorii şi blocarea unei articulaţii.

Citeste si:

Facebook Comments