VIDEO! Sănătate șubrezită pe bani mai puțini

Specialiștii care ne fac să ne bucurăm de frumusețea comorilor trecutului sunt lăsați să-și distrugă sănătatea fără niciun fel de compensație materială. Angajații Muzeului Județean de Istorie Botoșani nu au primit niciodată spor pentru condiții de muncă grele și vătămătoare . Și asta în condițiile în care aceștia lucrează cu substanțe toxice și care nu de puține ori le pun sănătate în pericol. Aceștia sunt deciși să lupte în instanță pentru obținerea sporurilor.

Specialiștii Muzeului Județean de Istorie Botoșani lucrează cu substanțe periculoase, care pot să le afecteze sănătate fără să primească acel spor de 15% pentru condiții grele și vătămătoare de muncă, de care se bucură numeroși angajați, inclusiv de la alte muzee din țară.

Culmea, pentru prima dată, anul trecut au fost alocați bani pentru acordarea acestui spor și angajaților de la muzeu. Aceștia nu s-au mai putut bucura însă de bani, fiindcă printr-o ordonanță acordarea acestora a fost efectiv anulată chiar la începutul anului.

Și asta în condițiile în care angajații muzeului au făcut o înaintare către DSP în varaanului trecut, iar în luna octombrie specialiștii în sănătate publică au confirmat prin analize la locul de muncă că specialiștii de la muzeu lucrează în condiții vătămătoare și periculoase pentru sănătate.

Acel raport al DSP justifica acordarea sporurilor către angajații de la muzeu.

Angajații de la muzeu spun că lucrează cu substanțe foarte periculoase și că le pot afecta grav sănătatea. Mai ales cei de la partea de restaurare spun că după o zi de muncă se simt afectați de substanțele pe care sunt nevoiți să le inhaleze.

În aceste condiții, angajații de la muzeu sunt deciși să obțină sporurile în instanță.

Citeste si:

Facebook Comments