VIDEO! Sânge pentru viață

Este în continuare mare nevoie de sânge la Botoșani. Zilnic, aproximativ 20 de oameni merg la Centrul de Transfuzii să doneze sânge, salvând astfel viețile unor pacienținți aflați în stare critică pe patul de spital.

Astăzi, un grup de enoriași din Chișcăreni, împreună cu preotul paroh al bisericii din localitate, au venit dis de dimineață la Botoșani și au donat roșu.

Jumătate de oră petrecută de un donator la Centrul de Transfuzii înseamnă o viață pentru un om aflat în suferință. De multe ori eforturile medicilor de a salva pacienții nu sunt suficiente, iar pungile de sânge sunt vitale. De aceea este permanentă nevoie de sânge.

Apelul reprezentanților de la centrul de Transfuzii a ajuns și la câțiva oameni din Chișcăreni, din orașul Săveni. La îndemnul preotului paroh al bisericii din localitate, enoriașii au venit dis de dimineață la Botoșani și au donat sânge. Unii dintre ei știu foarte bine cât de important este gestul lor, pentru că la rândul lor au avut și ei nevoie de transfuzie de sânge.

Donatorii din Chișcăreni și-au donat și bonurile de masă, primite astăzi. S-au gândit să le ofere o masă nevoiașilot care nu au un acoperiș deasupra capului.

Au donat tichetele asociației Happy, care în cel mai scurt timp va demara o campanie prin care vor să convingă cât mai mulți oameni să doneze sânge.

Din dragoste pentru semeni și din dorința sinceră de a salva vieți au venit astăzi la centrul de Transfuzii oameni din mai multe localități din județ. Oameni care îi îndeamnă pe botoșănenii sănătoși să dăruiacă viață.

Cei care vor să facă același lucru sunt așteptați de luni până vineri la Centrul de Transfuzii de pe strada Marchian. Potrivit unor studii medicale, persoanele care donează sânge regulat prezintă un risc mai scăzut de infarct şi accident vascular cerebral.

Citeste si:

Facebook Comments