VIDEO! Șansă pentru botoșăneni să acceseze 100 000 de euro

Aproape 3 milioane de euro, bani de la europeni, pentru afaceri gândite să scoată din sărăcie Regiunea de Nord-Est a țării! Două instituții subordonate primăriei Botoșani au accesat un proiect european prin care doresc să sprijine inițiative antreprenoriale sociale. Mai precis, cu acești bani se dorește înființarea a peste 20 de noi întreprinderi sociale în județul Botoșani dar și în județele vecine și crearea a peste 100 de noi locuri de muncă.

Șansă pentru botoșănenii care vor să devină afaceriști! Direcția de Asistență Socială Botoșani, în parteneriat cu Locativa și cu o asociație din Iași, au accesat un proiect european ce își propune să reducă rata șomajului în regiunea de Nord-Est a țării. Mai precis, se dorește înființarea a 21 de inteprinderi sociale și angajarea a peste 100 de persoane.

Lansarea proiectului a avut loc vineri, la Primărie.

Botoșănenii care vor să înființeze o intreprindere socială trebuie să aibă minim 18 ani, studii medii absolvite, cu sau fără diplomă de bacalaureat și să participe la cursurile organizate prin intermediul acestui proiect pentru a dobândi calități de antreprenori sociali.

Ulterior acestor cursuri de formare, cursanții vor întocmi planuri de afaceri iar acestea vor trece prin filtrul unui juriu, Cele mai bune dintre ele, doar 21, vor primi finanțare în sumă de 100 000 de euro fiecare.

Banii vor fi primiți în 3 tranșe iar antreprenorii sociali vor trebui să angajeze cel puțin cinci persoane.

Botoșănenii interesați să acceseze un astfel de proiect pot găsi informații suplimentare pe site-ul Direcției de Asistență Socială Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments