VIDEO! Săptămână de acomodare la școala în pandemie

Școala în pandemie s-a dovedit o experiență inedită și totodată plină de emoții atât pentru elevi cât și pentru părinți. La o săptămână de la începerea cursurilor părerile sunt împărțite iar experiențele diverse. Unii suportă cu greu masca de protecție, alții sunt bucuroși că măcar pot să-și vadă colegii, chiar și cu restricții.

Școala a început într-un mod atipic, pentru toată lumea. Obligați să păstreze distanțarea socială, să poarte măști și să respecte reguli, elevii, profesorii și părinții au avut cu totul alte experiențe decât în anii trecuți. Pentru cei mai mulți regulile sunt suportabile. La fel și purtatul măștii. Alții în schimb, mărturisesc că îndură mai greu măștile chirurgicale.

Iar cei mai îngrijorați sunt de fapt bunicii. O parte a acestora se tem ca nu cumva să se îmbolnăvească de la nepoți, mai ales că o parte sunt însărcinați să-i aducă acasă de la școală.

Deocamdată la Botoșani au fost înregistrate doar două cazuri de infectare cu SARS COV 2 în rândul elevilor. Contaminarea nu a fost în interiorul școlii ci comunitară.

Citeste si:

Facebook Comments