VIDEO! Săpun din Europa pentru săracii Botoșaniului

Europenii îi îndeamnă pe botoșăneni să se spele. Ba chiar le oferă gratuit și produse de igienă, doar-doar se vor învăța cu ele. După ce România a ajuns pe ultimul loc la consumul de săpun și pastă de dinți, Uniunea Europeană a trimis și în județul Botoșani zeci de mii de pachete cu periuțe, șampon, pastă de dinți și săpun în special pentru nevoiașii din satele botoșănene. O parte spun că mai bine ar fi primit altceva în loc, în timp ce alții spun că sunt bune dar cu o floare nu se face primăvară.

După ce România a ajuns în topul rușinii europene privind consumul de săpun și pastă de dinți, Uniunea Europeană a trimis ajutoare cu produse de igienă. Câteva zeci de mii au ajuns și în județul Botoșani. Majoritatea au fost distribuite către comune. Beneficiarii, așa cum arată autoritățile din Trușești, de exemplu, sunt oamenii săraci cu mulți copii sau bătrânii cu pensii mici.

Oficialitățile din comune dar și sătenii recunosc că igiena mai este încă o problemă în satele județului.

Condițiile precare de viață și sărăcia, în general, merg mână în mână cu mizeria spun mulți localnici. Sunt oameni care fie nu au cu ce să-și cumpere produsele de igienă, fie se spală doar cu apă și atât.

Ba chiar alții sunt de părere că mai bine dădea altceva în loc de periuțe și săpun. Cel mai probabil mâncare sau haine.

Autoritățile din Trușești, de exemplu, recunosc că oamenii sunt săraci și preferă să-și cumpere mâncare. Aceștia cred că pachetele pentru igienă ar fi trebuit să fie mai consistente.

Pachetele au fost distribuite deja către populație în multe localități din județul Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments