VIDEO! Scandalagii evacuați din Centrul Istoric

Au provocat scandaluri, certuri , și-au deranjat în repetate rânduri vecinii iar din această cauză, vor fi evacuați. Două familii care locuiesc cu chirie în imobilele administrate de Locativa, din Centrul Istoric, vor rămâne fără locuință. Nu se știe precis dacă este vorba de romi sau nu, dar dacă ar fi așa, reprezentanții lor susțin că este un abuz.

Conform unei hotărâri de Consiliu Local, aprobată anul trecut, la trei amenzi aplicate pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, chiriașii care stau în locuințele de la Locativa vor fi evacuați. Deși li s-au adus la cunoștință acest regulament, unii nu și-au putut controla comportamentul iar acum vor suporta consecințele. Până acum nimeni nu și-a pierdut locuința dar, iată că, în scurt timp primii scandalagii vor rămâne pe drumuri.

Autoritățile au verificat și s-a confirmat faptul că există mai mult de 3 amenzi pe numele unor chiriași din Centrul Istoric. În primă fază, conducerea Locativa va deschide acțiune în instanță pentru două familii iar pe listă ar mai fi și altele.

Nu se cunoaște încă identitatea persoanelor ce urmează a fi evacuate. Există bănuieli încă că cel puțin o familie este de etnie romă. Unul dintre reprezentanții etnicilor care locuieste chiar în Centrul Istoric susține însă că evacuarea ar reprezenta un abuz și că se merge prea departe.

În paralel, Locativa continuă și evacuările rău-platnicilor. Autoritățile speră că, odată scoși din Centrul Istoric, scandalagii, zona va căpăta farmecul de odinioară.

 

Citeste si:

Facebook Comments