VIDEO! Şcoală reabilitată pe timp de pandemie

Pe timp de pandemie nu se stă degeaba. Așa cum s-a întâmplat în comuna Vârfu Câmpului, unde în acestă perioadă s-au desfășurat tot felul de lucrări. Spre exemplu, la școala din localitatea Lunca se efectuează lucrări de reabilitare.

Comuna Vârfu Câmpului este în continuă dezvoltare. Până la ora actuală, printre multele proiecte de dezvoltare rurală, cele mai importante prind contur. În momentul de faţă, primarul comunei, Maria Huţu, consideră că un prim proiect important este reabilitarea Şcolii din Lunca, unde copiii vin ori la grădiniţă, ori în clasele I-IV, adică nivelul primar.

Aceasta mai spune că deşi numărul elevilor care frecventează acea şcoală a scăzut, de viitoarele condiţii de educaţie de nivel european să poată beneficia măcar cei care au rămas sau care vin din urmă.

Şcoala va fi dotată cu mobilier modern, un cabinet medical şcolar şi toate condiţiile necesare pentru realizarea activităţilor educaţionale.

Muncitorii lucrează din greu şi în acelaşi timp respectă măsurile impuse prin ordonanţele militare. Până în toamnă se speră ca elevii să îşi poată desfăşura în condiţii prielnice activitatea educaţională.

Potrivit primarului Maria Huțu, înainte erau în jur de 62 de copiii. Însă acum numărul a scăzut dat fiind faptul că unii pleacă spre gimnaziu.

Totodată, edilul a mai spus că în continuare face toate demersurile necesare pentru reabilitarea Căminului Cultural din comuna Vârfu Câmpului.

De asemenea, din punctul ei de vedere, un cămin nou este un lucru minunat pentru cei care vin în comună, dar în special pentru locuitorii comunei.

Acestea nu sunt însă singurele proiecte pe care primarul comunei le are în curs de derulare.

Citeste si:

Facebook Comments