VIDEO! Şcoală renovată pe datorie

În prag de începere a noului an şcolar, un primar din judeţ a fost informat de Ministerul Dezvoltării că nu mai sunt bani pentru finalizarea reabilitării unei unităţi de învăţământ. În plin şantier, la Şcoala Iacobeni, din comuna Dîngeni, constructorul s-a arătat dispus să aştepte plata iar copiii să poată intra la ore. Supărat, primarul Cătălin Rotundu, şi-a vărsat oful şi spune că social democraţii se laudă cu proiecte pentru judeţ dar puţine sunt cele finalizate.

Aproape toate primăriile din judeţul Botoşani au depus proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, ce s-a desfăşurat în două etape. Entuziasmul a fost mare când cele mai multe proiecte au fost aprobate. De la aprobare până la finanţare, situaţia se mai complică. Beneficiară a programului PNDL este şi Primăria Dângeni. Pentru această localitate a fost aprobat un proiect privind reabilitarea şcolii din satul Iacobeni. Primarul a organizat o licitaţie şi a găsit şi un constructor dispus să reabiliteze unitatea de învăţământ. Când şantierul era în toi, la Primărie a ajuns o adresă prin care se aduce la cunoştinţă că nu mai sunt bani pentru continuarea lucrărilor.

O altă problemă apăsătore este lipsa de interes a firmelor de construcţii. Din cauza contractelor extrem de mici şi neprofitabile, firmele nu se înscriu la licitaţiile organizate de stat pentru că ar ieşi în pierdere.

Nu este însă singurul astfel caz din județ. Și la Hilișeu Horia, primarul Ioan Butnaru s-a plâns că firmele nu sunt interesate să se înscrie la licitații pentru modernizarea școlilor, din cauza contractelor neatractive.

Citeste si:

Facebook Comments