VIDEO! Şcoli închise din lipsa elevilor

Scăderea natalităţii şi sărăcia poate duce doar la o educaţie precară. În judeţul Botoşani au fost închise temporar, din cauza numărului redus de elevi, alte două unităţi de învăţământ. Însă, pe de altă parte, alte trei au fost aprobate spre deschidere de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

Scăderea populaţiei şcolare a dus la noi modificări în rândul unităţilor şcolare din judeţul Botoşani. Mai multe unităţi administrativ teritoriale au propus spre închidere temporară câteva şcoli. Şi asta din cauza numărului extrem de redus al copiilor.

De asemenea, la Săveni, Mihăileni şi Călăraşi s-au deschis şcoli întrucât au suferit modernizări.

Partea bună este că acei elevi nu vor rămâne pe dinafară. Aceştia vor merge cu microbuzul şcolar către şcoala din centrul unităţii administrativ teritoriale din care fac parte.

Şcoala Primară numărul 5 Bârsăneşti, din comuna Durneşti, şi Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 din Stânca, unitate aflată în comuna George Enescu, vor fi închise temporar în anul şcolar 2021-2022.De asemenea, va fi suspendat nivelul preşcolar la Şcoala Gimnazială “Constantin Cornicescu” din Flămânzi şi la Şcoala Primară nr 1 Dămideni din Româneşti. Nivelul primar va fi suspendat de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Vorona.

Tot din cauza numărului redus de elevi, Şcoala Primară nr 3 Scutari din Mileanca se va transforma în grădiniţă cu program normal, iar Şcoala Gimnazială nr 2 Bobuleşti din Ştefăneşti va deveni şcoală primară, pe când Şcoala Primară nr 2 din Mihăileni se transformă în grădiniţă. Grădiniţa cu Program Normal 2 Suharău nu va mai avea statut de structură, ci va trece la Şcoala Primară 2 Suharău, iar Grădiniţa cu Program Normal 5 Oroftiana va trece la Şcoala Primară 5 Oroftiana.

Citeste si:

Facebook Comments