VIDEO! ”Scut” pentru Spitalul copiilor

În aceste vremuri cumplite, în care întreaga omenire se luptă cu un dușman nevăzut, oamenii cu suflet mare se mobilizează pentru a da o mână de ajutor eroilor în halate albe din linia întâi. Numeroase asociații și oameni simpli au intrat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului și au donat echipamente de protecție cadrelor medicale din spitale.

Așa au făcut și trei tinere mame din Botoșani care și-au îndreptat atenția exclusiv spre spitalul unde sunt tratați și îngrijiți copiii botoșănenilor.
Au demarat o campanie de strângere de fonduri, online, pentru achiziționarea unor materiale vitale pentru salvatorii micuților.

Mamele din Botoșani au făcut scut pentru Spitalul de Pediatrie. Trei tinere maămicidin municipiul Botoșani au inițiat, prin intermediul Asociației Zi de Bine, coordonată de Melania Medeleanu, o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru cadrele medicale de la Secția de Pediatrie.

Cu gândul la copiii botoșănenilor care au nevoie de spitalizare sau îngrijiri medicale, dar și la cadrele medicale de la Pediatrie, Roxana Anitoiu, Ana Martin și Violeta Achiței au decis să se implice și să aducă la unitatea spitalicească materialele de protecție de care este de multă nevoie.

Tinerele mămici au cerut de la spital o listă cu echipamentele și materialele de care este nevoi pentru a proteja cadrele medicale și bineînțeles, pe micii pacienți. Este vorba despre 7000 de bucăți de combinezoane impermeabile, 18.000 de bucăți de măști de unică folosinţă, 1.700 de măști cu filtru N95/FFP2 , 700 ochelari de protecţie, 650 bucăți de viziere, 17.000 de halate de unică folosință și 21.000 de bucăți de mănuși de unică folosință. Toate aceste echipamente, de care cadrele medicale de pe secția de Pediatrie au nevoie ca de aer, costă aproximativ 50.000 de lei.

Stângerea de fonduri este făcută la vedere, pe platforma online https://zidebine.galantom.ro/, apăsând mai apoi pe linkul #SCUT PENTRU SPITALUL MEU – SPITALUL DE COPII BOTOȘANI. Astfel, că oricine poate urmări în timp real suma de bani strânsă și chiar donatorii.

Până la acestă dată a fost strânsă aproape jumătate din suma necesară. Au donat pentru siguranța copiilor din Botoșani aproape 150 mămici, tătici, tineri plecați în afară, care și-au petrecut copilăria la Botoșani și medici, care știu cel mai bine cât de vitale sunt aceste echipamente de protecție, mai ales la spitalul pentru copii. Președinta Asociaziei Zi de Bine, Melania Medeleanu, a anunțat că în curând va trimite la Spitatul de Pediatrie o parte dintre materiale.

Citeste si:

Facebook Comments