VIDEO! Se înmulțesc parcurile pentru câini în Botoșani

La Botoșani, nu doar copii se bucură de multă joacă și de distracție în aer liber. Primăria Municipiului Botoșani a amenajat în aproape fiecare parc important din municipiu și câte o zonă specială pentru câini. Patrupedele au la dispoziție diferite instalații pentru joacă și mișcare, de la balansoare la tuburi și chiar obstacole pentru sărit. Cel mai nou parc pentru câini a fost deschis în Parcul Tineretului.

Municipiul Botoșani este un oraș verde și datorită numărului mare de parcuri. De altfel acestea reprezintă locurile preferate de promenadă ale botoșănenilor. Autoritățile s-au gândit însă și la patrupede. În trei parcuri din municipiu au fost amenajate de-a lungul timpului zone speciale pentru câini. Mai precis, este vorba despre spații verzi îngrădite unde câini însoțiți de stăpâni se pot juca.

În acest sens au fost instalate, tot felul de balansoare,tuburi și obstacole pentru sărit. Acesta parcuri pentru câini pot fi găsite în Parcul Mihai Eminescu, Parcul Curcubeului și Parcul Tineretului.

”Așteptăm stăpânii de animale de companie să petreacă timp împreună cu acestea în spațiile special amenajate, pentru a păstra curățenia atât în parcuri, cât și pe străzile municipiului”, a declarat Eugen Țurcanu, șeful DSPSA Botoșani

În final toată lumea este mulțumită în primul rând proprietarii de câini, care își pot duce animalele în spații special amenajate fără să mai deranjeze pe nimeni.

Bucuroși sunt însă și ceilalți botoșăneni care spun că în felul acesta animalele nu mai sperie copii și nici nu mai murdăresc aleile parcurilor.

Accesul în parcurile pentru câini se face de dimineață până seara. Animalele trebuiesc însoțite de proprietari.

Citeste si:

Facebook Comments