VIDEO! Ședință cu de toate la Consiliul Județean

Ședință cu de toate, la Consiliul Județean! O tânără consilieră a avut astăzi prima interpelare, pregătită temeinic de acasă, și le-a prezentat colegilor cât de periculoase sunt drumurile din România și mai ales din Botoșani având în vedere că multe nu sunt marcate corespunzător și nu au indicatoare rutiere.

Un alt subiect fierbinte a fost și cel legat de majorarea tarifelor pentru administrarea depozitului de la Stăuceni, retras din nou de pe ordinea de zi cu mare gâlceavă. Aleșii nu au ajuns la un numitor comun nici în ceea ce privește majorarea premiilor pentru olimpici dar s-au pus totuși de acord că acești copii merită mai mult de 50 de lei, așa cum stabiliseră inițial.

Consilierii județeni au fost convocați astăzi în ședință ordinară. În debutul întâlnirii, Costică Macaleți le-a adresat aleșilor o invitație de a participa la activitățile de „1Decembrie” iar ulterior s-a trecut la ordinea de zi.

La aproape un an de când s-a așezat la masa consilierilor județeni, Magda Roman a spart astăzi gheața și a avut o primă interpelare.  Juna s-a documentat temeinic și a prezentat date statistice privind pericolul de producere a accidentelor din cauz alipsei indicatoarelor și marcajelor rutiere.

În concluzie, Magda Roman solicită Direcției Județene de Drumuri și Poduri să efectueze marcaje, să monteze indicatoare și să prezinte programul de deszăpezire.

Consililiul Județean își dorește să premieze și performanța școlară. Drept urmare, peste 1200 de copii care au participat la olimpiade și concursuri vor primi premii în bani. Valoarea premiilor era însă foarte mică, motiv pentru care s-a propus majorarea lor. Inițiativa a venit din partea consilierului social dmeocrat, Constantin Pătrăucenau, dar a fost îmbrățișată și de consilierii liberali.

Proietcul a fost retras de pe ordinea de zi pentru a se identifica resurse în buget, având în vedere că trebuie acordate peste 1000 de premii.

Ședința s-a încheiat cu un miros urât, generat din nou de proietcul privind majorarea tarifelor privind serviciile prestate de firma care administrează depozitul de la Stăuceni.

Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi și s-a convenit convocare aunei țedințe separate cu primarii și părțile implicate dar și o vizită a consilierilor județeni la depozitul de la Stăuceni.

Citeste si:

Facebook Comments