VIDEO! Șefii Elsaco și Modern Calor trimiși în judecată

DNA a pus tunurile pe afacerea lui Valeriu Iftime, pe societatea Modern Calor dar și pe mai mulți angajați ai celor două firme.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Vestea a venit ca un bumerang pentru omul de afaceri Valeriu Iftime.

Problemele cu legea pentru firma Elsaco Electronic și pentru conducerea Modern Calor pornesc de la un contract de mentenanță încheiat în 2013 între Modern Calor, Elsaco Electronic și partenerii săi.

Contractul ar fi fost încheiat cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice și la un preț supraevaluat.

Firma condusă de Valeriu Iftime, Elesaco Electronic, a câștigat licitația organizată de societatea de termoficarea pentru mentenanța unor motoare, deși nu avea posibilitățile tehnice de a presta acest gen de servicii.

Elsaco a subcontractat serviciile de mentenanță unei alte societăți, la un preț mai mic decât cel care urma să îi fie plătit de către beneficiarul Modern Calor.

Valeriu Iftime a fost informat despre trimiterea în judecată a societății de la jurnaliști.

În același dosar au fost trimiși în judecată Florin Sandu, director Modern Calor care a semnat contractul de mentenanță, Ion Diaconu, fost director la societatea de termoficare, Agapie Denisia, directorul economic al societății, Ursache Claudia Mihai și Puflea Cristian din cadrul Modern Calor și doi angajați de la Elsaco.

Prejudiciul depășește trei milioane de lei. În cauză s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului atât asupra bunurilor imobile ce aparțin unor persoane fizice cât și asupra părților sociale al Elsaco Electronic.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments