VIDEO! Situație incertă pentru 60 de angajați

Urban Serv speră să păstreze măcar salubrizarea orașului! Din cauza unor modificări legislative, societatea a fost nevoită să renunțe la contractele încheiate cu Primăria Botoșani pentru administrarea piețelor, cimitirelor și oboarelor, în speranța că va continua cu activitatea de salubrizare. Practic, situația a peste 60 de angajați care efectuau activități pe aceste sectoare este incertă. Pentru ca acești oameni să nu rămână pe drumuri, se plănuiește înființarea unei noi Direcții în subordinea Primăriei care să preia administrarea piețelor, cimitirelor și oboarelor.

Urban Serv va trece în perioada următoare printr-un amplu proces de reorganizare. Constrânsă de modificări legislative, societatea a pierdut o parte din domeniile de activitate, respectiv administrarea piețelor, a cimitirelor și a oboarelor de pe raza municipiului. Practic, singura activitate rămasă provizoriu în sarcina Urban Serv este cea de salubrizare, respectiv măturare străzi și deszăpezire. Valabilitatea contractului este însă de 90 de zile.

Primăria are însă și posibilitatea de a organiza o licitație publică, însă directorul Urban Serv mizează pe faptul va primi contractul de salubrizare prin încredițare directă, în caz contrar societatea riscă să fie îngropată.

Situația este cu atât mai delicată cu cât soarta a peste 60 de angajați, care se ocupau de administrarea piețelor, cimitirelor și a oboarelor este usb semnul întrebării. Pentru ca acești oameni să nu rămână șomeri, ar exista totuși o soluție.

Urban Serv a mai trecut printr-o astfel de situație la începutul anilor 2000. Atunci, ca și acum, societatea a rămas doar cu activitatea de salubrizare. Ulterior, au fost din nou comasate și restul domeniilor.

Citeste si:

Facebook Comments