VIDEO! Soarta Spitalului Județean, în mâinile șefilor de la CJ

Joaca de-a schimbatul managerilor de la Spitalul JUdețean continuă. Livia Mihalache ar putea reveni din nou pe scaunul de director, după ce Parlamentul a făcut câteva modificări în starea Starea de Alertă, declanșată de Guvern. Mai precis, o modificare privește schimbarea șefilor din spitale de către Ministrul Sănătății. În aceste condiții responsabilitatea pentru conducerea celei mai mari unități spitalicești din județ îi revine șefilor de la Consiliul Județean Botoșani.

Răsturnare de situație, din nou, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani. Livia Mihalache ar putea reveni în funcția de manager, chiar chiadă aceasta a fost suspendată printr-un ordin al MInistrului Sănătății. Asta după ce Parlamentul Româniai a modificat la Starea de Alertă unul dintre aspectele vizând schimbarea directorilor de spitale de către ministrul Sănătății.

Altfel spus, parlamentarii au dat putere de decizie consiliilor județene și primăriilor, în subordinea cărora se află unitățile spitalicești, de a înlocui sau nu șefii de unități sanitare. La Botoșani, Spitalul Județean Mavromati este în subordinea Consiliului Județean. Șeful județului spune că o decizie va fi luată după ce… va fi analizată situația.

Costică Macaleți admite că apreciază modul în care a acționat medicul Radu Malancea în situația critică în care se afla, dar nu este nemulțumit nici de activitatea Liviei Mihalache.

În timpul Stării de Urgență medicul Radu Malancea a fost numit manager interimar al Spitalului Județean Mavromati, printr-un ordin al Ministrului Sănătății. Radu Malancea i-a luat locul Liviei Mihalache, care a fost suspendată tot printr-un ordin al ministrului. Imediat după ce am ieșit din starea de urgență, Livia Mihalache s-a prezentat la birou pentru a-și prelua atribuțiile, spre nemulțumirea unor cadrele medicale. Doar că după câteva ore a fost din nou suspendată.

Citeste si:

Facebook Comments