VIDEO! Speriați de zăpadă în februarie

După o lungă iarnă primăvăratică, zăpada și viscolul au înfiorat județul. În cursul serii de miercuri, traficul a fost aproape paralizat pe sectoarele de durm național Botoșani-Suceava și Botoșani-Iași. Drumarii nu au reușit să facă față viscolului iar traficul a fost retsricționat pe cele două tronsoane. Din cauza vremii și a drumului înfundat de zăpadă, peste 30 de copii din Balta Arsă și din Balta Roșie, nu au reușit să ajungă la ore.

A nins în februarie dar asta nu ar trebui să mire nici autoritățile și nici drumarii. După câteva ore, pe drumuri s-au așezat nămeți iar traficul a fost aproape înghețat din cauza viscolului. Cele mai mari probleme s-au înregistrat pe sectoarele naționale Botoșani-Suceava și Botoșani-Flămânzi.
Pe drumurile județene nu au fost probleme deosebite dar s-a circulat în condiții de iarnă.

Deși peste noapte nu a mai nins, viscolul a creat probleme în două cătune, microbuzele școlare s-au împotmolit iar mai mulți elevi nu au putut ajunge la școală.

O altă situație s-a înregistrat și la Balta Roșie. De aici ar fi trebuit luați și transportați la la Școala ”Petru Zamfirescu” din Prisăcani 13 copii.
Pe parcursul zilei situația s-a remediat.

Lucrurile nu au stat roz nici în municipiu. Ploaia, ninsoarea și temperaturile scăzute au făcut din trotuare derdelușuri. Directorul Urban Serv susține că s-a intervenit atât în curusl nopții trecute cât și astăzi dimineață. Spre orele prânzului au ajutat și razele soarelui.

Pentru zilele următoare nu se mai anunță ninsori însă temperaturile sunt în scădere.

Citeste si:

Facebook Comments