VIDEO! Spital inundat din cauza canalizării

Caz incredibil în judeţul Botoşani. Unul dintre cele mai apreciate şi cele mai mari spitale din judeţul Botoşani a fost inundat. Precipitaţiile care au căzut ieri dimineaţă, în cantităţi însemnate, au făcut ca subsolul şi mai multe anexe a Spitalului de Recuperare să se umple de apă până aproape de genunchi. Această problemă a fost sesizată autorităţilor tocmai de luna trecută, când au început aversele torenţiale, însă nimeni nu s-a sinchisit să facă ceva. Astfel, ieri dimineaţă, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu muncitori ai Nova Apaserv şi anagajaţi ai unităţii spitaliceşti s-au luptat să scoată apa afară din unitate.

Situaţie neplăcută la Spitalul de Recuperare “Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani. Judeţul s-a aflat, ieri, sub cod portocaliu de ploi, iar precipitaţiile mărunte care au căzut în câteva ore au creat mari probleme. Când angajaţii unităţii spitaliceşti au ajuns de dimineaţă la muncă şi-au pus mâinile în cap, deoarece tot subsolul spitalului era inundat.  

Situaţia nu este chiar atât de simplă. Toată problema porneşte de la canalizare.

Prima dată, problema a fost sesizată în cursul lunii iunie. Şi atunci au fost probleme din cauza canalizării în timpul ploilor, însă nu la nivelul problemei întâmpinate ieri.

În urma sesizărilor efectuate de către conducerea unităţii spitaliceşti, la faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, care au mobilizat aproape toate unităţile de intervenţie.

La faţa locului a ajuns şi un reprezentant al Nova Apaserv, după ce au fost trimişi şi muncitorii.

Chiar şi reprezentanţii Nova Apaserv au recunoscut că problema nu este nouă pentru ei, însă abia acum încearcă să o rezolve.

Apa mare, până aproape de genunchi în unele porţiuni, a afectat activitatea mai multor sectoare. Bucătăria, vestiarele, casa liftului şi magazia au fost complet inundate şi nu au funcţionat pentru mai multe ore.

Citeste si:

Facebook Comments