VIDEO! Spital nou-nouț zace închis în plină criză COVID

Bătaie de joc crasă. Un spital nou-nouț cu 84 de paturi, ultra-modern, continuă să stea închis în plină pandemie de covid. Iar motivele sunt halucinante. Nici până astăzi autoritățile locale din municipiul Botoșani nu au fost în stare să tragă apă și căldură pentru spital. În tot acest timp autoritățile din sănătate se dau de ceasul morții să găsească câteva paturi pentru numărul tot mai mare de pacienți COVID care efectiv aduc sistemul sanitar botoșănean în pragul colapsului.

Dacă vă mai amintiți și acum șase luni vă povesteam despre situația spitalului de boli paleative, singurul spital nou construit la Botoșani după 1990, dar care stă cu lacătul pe ușă fiindcă Primăria Botoșani nu a fost în stare să tragă utilitățile care să asigure de fapt funcționarea unității sanitare.

Nici până astăzi situația nu s-a schimbat. Constructorul a finalizat lucrările, executând o construcție sanitară ultramodernă, cu toate facilitățile, inclusiv cu stații de oxigen pentru fiecare pat din saloane. O investiție de 15.6 milioane de lei, finanțată de Compania Națională de Investiții și care trebuia dată în folosință în luna decembrie.

Constructorul spune că a terminat lucrarea acum 5-6 luni dar stă blocat cu organizarea de șantier pentru că autoritățile locale se chinuie să tragă niște țevi pentru alimentarea cu apă și căldură a spitalului.

Mai mult decât atât, acuză autoritățile de lipsă de comunicare.

De altfel edilul Botoșaniului recunoaște că lucrările de brașnare a utilităților ar fi trebuit finalizate de mult.

Reprezentanții Guvernului în teritoriu spun de altfel că spitalul nici măcar nu poate fi recepționat până când Primăria nu termină lucrările pentru utilități.

Faptul că Primăria nu a fost în stare să racordeze spitalul la utilități și practic țin închisă o unitate sanitară cu 84 de paturi, fac sistemul sanitar botoșănean să se clatine sub asaltul pacienților bolnavi de COVID 19, care au nevoie de oxigen. Practic, nu mai există locuri pentru internarea acestora iar medicii spun că situația este foarte gravă.

Ba mai mult s-a ajuns la adevărate scandaluri între reprezentații Guvernului și cei ai Spitalului Județean Botoșani, din cauza crizei locurilor din spitale pentru bolnavii COVID.

Primăria Botoșani spune că în momentul de față s-ar fi realizat rețeaua de curent electric. Mai rămâne rețeaua de apă și cea de căldură. Când vor fi gata, rămâne de văzut.

Citeste si:

Facebook Comments