VIDEO! Spitatul Mavromati, cel mai mare angajator din judeţ

Buget şi cheltuieli pe măsură pentru cea mai mare unitate sanitară din Moldova. Aproape 45 de milioane de euro a cheltuit, anul trecut, Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”. Majoritatea banilor s-a dus pe salarii şi contribuţii, iar pentru medicamente s-a alocat doar aproximativ 10 la sută.

Cea mai mare pondere o au, în continuare, cheltuielile de personal. Cu salariile de bază, sporurile, contribuţiile şi tichetele de masă, în 2017, s-au cheltuit peste 145 de milioane de lei, adică 72 la sută din venituri.

La un moment dat, ca să acopere creşterile salariale de anul trecut, spitalul a avur nevoie de subvenţii din bugetul asigurărilor sociale de peste 34 de milioane de lei.

Cu medicamentele spitalul a cheltuit 21 de milioane de lei, adică în jur de 10 la sută. Alte aproape 12 milioane s-au dus pe materiale sanitare, reactivi şi dezinfectanţi.

Mult mai puţin a rămas pentru investiţii. Pentru echipamente medicale, maşini şi alte mijlaoce de transport, unitatea a plătit 2,3 milioane.

Cel mai scump a fost un microscop pentru compartimentul de Neurochirugie, care a costat peste 100.000 de euro. Cam tot atât a fost şi bugetul pentru mănacarea bolnavilor, 2,8 milioane de lei. Asta în condiţiile în care în spital s-au internat aproape 50.000 de oameni, anul trecut.

După comasarea din 2011 – 2012, Spitalul de Urgenţă din Botoşani a devenit unul dintre cele mai mari din ţară. Ca suprafaţă şi număr de paturi dar şi ca număr de angajaţi.

Aproape 2.200 de salariaţi are unitatea, fiind cel mai mare angajator din judeţ.

Citeste si:

Facebook Comments