VIDEO! #STAI ACASĂ! Ieșirile fără motiv vă pot costa mult

VIDEO! #STAI ACASĂ! Ieșirile fără motiv vă pot costa mult

Autoritățile continuă controalele în tot județul pentru a verifica daca botoșănenii respectă măsurile stipulate în ordonanțele de Urgență.
Din păcate, zeci de botoșăneni au încălcat restricțiile și s-au ales cu amenzi.
Astfel că cel mai bine este să stați acasă în primul rând pentru a nu risca să contactați virusul, dar și pentru a rămâne cu banii în buzunar.

Centrul județean de comunicare Botoșani anunță că în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au efectuat controale la 1455 persoane izolate la domiciliu și 265 localuri publice pentru a verifica dacă se respectă interdicțiile pe timpul stării de urgență. Astfel, au fost depistate 2 persoane care nu respectau regimul de izolare și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea acestei măsuri, în valoare totală de 5.000 de lei.

De asemenea, au fost aplicate 71 de sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație în valoare totală de 90.600 de lei.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale efectueaza cercetări față de o persoană de 46 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de “omisiunea declarării unor informații”.

Și jandarmii au fost la datorie în ultimile 24 de ore. Angajații de la IJJ au executat misiuni de preluare și transport persoane în centrele de carantină, de pază a centrelor de carantină, de verificare, în echipe mixte a respectării măsurii de izolare la domiciliu. Ei au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 17.200 lei.

Autoritățile informează că zilnic, se efectuează misiuni, în funcție de necesități: paza centrelor de carantină este permanență, verificarea la domiciliu, în echipe mixte, a persoanelor aflate în izolare, verificarea respectării măsurii de închidere a restaurantelor, barurilor etc, misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, de pază și de protecție instituțională.

În vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse de OM 3/2020 și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui. ”, se mai arată în comunicarea transmisă de Centrul Județan de Comunicare Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments