VIDEO! Starea de alertă a fost prelungită

Nu scăpăm de starea de alertă nici după 15 iunie. Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat astăzi, în cadrul unei declarații de presă că, în condițiile în care nu a scăzut semnificativ numărul de noi cazuri de coronavirus, starea de alerta va fi prelungită.

Șeful statului a mai spus însă că de la 15 iunie, încă o serie de măsuri vor fi relaxate. Printre acestea redeschiderea sălilor de fitness, a mallurilor, a creșelor și afterschoolurilor private, iar românii se vor putea relaxa în sezonul estival și la piscinele exterioare.

Starea de alertă se prelungește în România. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele țării, Klaus Iohannis, care a spus că acest lucru se impune pentru că numărul de noi cazuri nu a scăzut foarte mult. La nivelul țării astăzi s-au înregistrat 145 de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.
Șeful statului a venit însă și cu câteva vești bune pentru români. Încă o serie de măsuri vor fi relaxate de la 15 iunie. După trei luni se vor redeschide mall-urile, iar evenimentele private pot fi organizate cu mai multe persoane.

Vești bune sunt și pentru părinții care trebuie să meargă la muncă și nu au cu cine lăsa copiii.
Și iubitorii de sport au motiv de bucurie. De săptămâna viitoare se redeschid sălile de fitness.
Românii care nu își permit să meragă la mare se pot relaxa, de pe 15 iunie, la piscinele exterioare.
Șeful statului a vorbit și despre măsura izolarii la domicliu sau carantinării personalor venite din afara țării. Klaus Iohannis a declarat că aceste măsuri nu se vor impune românilor veniți din statele cu cazuri foarte puține și că rămân valabile pentru cei care se întorc din țări precum Italia, Spania, Franța, Anglia, Suedia, Belgia sau Olanda.
Președintele Klaus Iohannis a mai adăugat că trebuie respectate în continuare cu strictețe măsurile de distanțare socială, iar purtarea măștilor de protecție în spațiile închise rămâne obligatorie. Totodată, șeful statului i-a îndemnat pe români să evite aglomerațiile și să respecte regulile de igienă.

Citeste si:

Facebook Comments