VIDEO! Stupi de albine, distruși de flăcări

VIDEO! Stupi de albine, distruși de flăcări

Flăcările au făcut scrum mai mulţi stupi de albine.
Incendiu provocat de arderea unor resturi vegetale a distrus peste 30 de stupi de albine în satul Șoldănești. Proprietarul a dat foc unor gunoaie uscate însă nu a supravegheat cu atenţie focul, astfel fiind posibilă extinderea către stupii de albine. Pagubele create de incendiu sunt destul de însemnate pentru gospodar.

Ieri, în jurul orei 13.00, pompierii botoşăneni au fost sesizaţi de izbucnirea unui grav incendiu în satul Şoldăneşti, comuna Blândeşti.

Salvatorii din cadrul ISU Botoşani şi voluntarii din comună au ajuns imediat la fața locului în încercarea de a mai salva ceva. Focul a fost provocat de arderea unor gunoaie uscate pe care proprietarul le-a adunat şi mai apoi le-a dat foc.

Din cauza faptului că nu a supravegheat cu atenţie focul, flăcările s-au extins către stupii de albine pe care acesta îi deţinea într-o anexă alăturată.Din fericire, pompierii au reuşit să salveze 67 de stupi, însă a ars vegetaţia uscată de pe aproximativ întreaga suprafaţă a gospodăriei.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani le transmite cetăţenilor că înainte de a da foc resturilor uscate din gospodării, acestea trebuie adunate în grămezi pentru ca stingerea să poată fi controlată.
Totodată, focul trebuie supravegheat în permanenţă şi se exclude plecarea de la locul arderii fără ca focul să fie stins în totalitate.

Citeste si:

Facebook Comments