VIDEO! Sute de candidaţi înscrişi pentru examenul de titularizare

Deşi vacanţa este în toi, la nivelul judeţului Botoşani sute de candidaţi s-au înscris pentru examenul de titularizare din acest an. Dacă vorbim la nivel naţional, acolo sunt înscrişi aproape de 30.000 de candidaţi. Locurile însă sunt destul de puţine, iar concurenţa este destul de mare.

Înscrierile pentru examenul de titularizare din acest an s-au finalizat, iar 570 de candidaţi vor susţine examenul în judeţul Botoşani. Potrivit Anei-Maria Loghin, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi inspector şcolar, sunt doar 1.494 de posturi vacante. Dintre acestea, doar 40 sunt titularizabile. Adică au o viabilitate mai mare de patru ani. La nivel naţional bătaia este mai mare. Şi asta pentru că sunt 29.000 de candidaţi pe 3.900 de posturi.

Candidaţii au obligaţia de a verifica toate datele de înscriere care îi vizează şi de a solicita, dacă este cazul, corectarea acestora. Prima probă scrisă va avea loc în data de 29 iulie, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie igienico-sanitare în vigoare.

Totodată, ieri, 22 iulie, a avut loc proba scrisă a examenului de definitivat în învăţământ. La acest examen au fost aşteptaţi 153 de candidaţi. La începutul anului curent erau înscrişi 159, dintre care doar 153 au trecut de condiţiile impuse pentru susţinerea examenului de definitivat. Rezultatele vor fi afişate pe data de 29 iulie, în centrul de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro.

Citeste si:

Facebook Comments