VIDEO! Sute de catedre libere înaintea noului an școlar

Zeci de școli botoșănene sunt în căutare de cadre didactice! Zilele sunt numărate până când va începe noul an școlar, însă multe instituții de învățământ încă nu și-au găsit dascăli.Aproximativ 500 catedre botoșănene sunt în acest moment neocupate, iar asta pentru că foarte mulți dintre candidați au preferat să predea în oraș, ceea ce a făcut ca posturile de învăţământ din mediul rural să rămână de izbeliște.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani susține că în continuare se fac demersuri pentru ocuparea acestor posturi de învățământ, iar în cazul în care nu se vor găsi candidați, aceștia vor apela la titularii școlilor respective sau la dascălii pensionari.

Problema nu este de ieri de azi, cu o astfel de situație Inspectoratul Școlar Județean se confruntă de ani de zile. Reprezentanții ISJ Botoșani speră că într-una din ședințele din decursul acestei săptămâni să fie găsită o soluție.

Se pare că principalul motiv pentru care foarte școli din județul Botoșani au rămas în prag de începere a noului an școlar fără cadre didactice este că din ce în ce mai mulți dascăli evită să predea în mediul rural, iar asta din cauza distanței. Un alt motiv ar mai fi că pentru anumite posturi de învățământ nu există cadre didactice specializate.

Pentru anul școlar 2018/2019 au fost vacante peste 2000 de posturi, din care complete 675 și restul incomplete. Până miercurea trecută erau ocupate 1534 posturi, iar gradul de ocupare fiind de 67,43%.

Citeste si:

Facebook Comments