VIDEO! Sute de jucării confiscate de polițiști

Părinți, mare atenție la jucăriile pe care le cumpărați celor mici. Joi, polițiștii botoșăneni au efectuat mai multe controale la magazinele care comercializează articole pentru copii și au depistat nereguli grave. Oamenii legii au confiscat nu mai puțin de 400 de astfel de articole, au întocmit 7 dosare penale și au aplicat amenzi de 5.500 de lei.

În perioada sărbătorilor de iarnă, unii agenți economici care comercializează articole pentru copii speră să se îmbogățească peste noapte și profită de cererea de pe piață, scoțând la vânzare tot felul de jucării care pot constitui un real pericol pentru cei mici. Doar că, tot în această perioadă, oamenii legii intensifică controalele la astfel de unități.

Așa cum s-a întâmplat și joi, când poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat controale la 9 puncte de lucru ale unor agenţi economici din municipiul Botoşani, pentru prevenirea şi combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală.

Valoarea celor două sancțiuni este de 5.500 de lei. Agenții economici găsiți pe picior greșit sunt cercetați sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept de produse identice sau similare cu cele care poartă o marcă înregistrată şi care prejudiciază titularii de drepturi .

Citeste si:

Facebook Comments