VIDEO! Tabără de tradiții și meșteșuguri la Vorona

Izvor de tradiții, la Vorona! Din dragoste pentru artă, un meșter de vază al comunității a pus bazele unei tabere de tradiții și meșteșuguri. Au spus prezent artiști mici și mari, iar toată acțiunea se desfășoară în incinta Mănăstirii Vorona, acolo unde, măicuțele se implică trup și suflet în acest gen de activități. Cele mai frumoase lucrări urmează a fi premiate așa cum se cuvine.

Luni dimineață, la Mănăstirea din Vorona răsuna frumos slujba, iar la doi pași distanță, într-un cort frumos amenajat, măicuțe, copii și femei din comună lucrau de zor obiecte de artă. S-au rugat mai întâi la Biserică, iar apoi au mers la lucru.

Tabara de tradiții și meșteșuguri ”Trecut, prezent și viitor în arta românească” , așa se intitulează proiectul ale căror baze au fost puse de o mamă și fiica ei. Creatoare de frumos, sunt și măicuțele de la Mănăstirea Vorona. Copiii și adulții vin cu drag să învețe de la Maica Evghenia și de la Maica Maximilia să țese la gherghef.

Anastasia este nepoata doamnei Niculina Andronache, pilonul de bază al tradiției. La cinci ani are deja îndemânare și înclinație spre aceste meșteșuguri. Și nu doar fetițele sunt pasionate de arta frumosului ce se lucrează cu atât de multă migală.

În cadrul taberei nu sunt doar copii. Doamne tinere și femei ajunse la pragul pensionării au venit să învețe arta meșteșugului.

Tabara se va desfășura până pe 5 iulie, atunci când, în cadrul Școlii Populare de Artă va avea loc și festivitatea de premiere.

Citeste si:

Facebook Comments