VIDEO! Tablete împărţite elevilor botoşăneni

Peste 3.000 de tablete au ajuns astăzi la elevii botoşăneni. Aceasta este a doua tranşă de tablete achiziţionate prin intermediul unui proiect naţional, numit “Educaţie în siguranţă”. Dispozitivele achiziţionate de reprezentanţii Inspectoratului, cele primite de la Minister şi cele cumpărate de mai mulţi primari din judeţ au acoperit o mare parte a numărului de elevi care nu dispuneau de astfel de materiale.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a distribuit astăzi 3.105 tablete pentru elevii din judeţul Botoşani. Mulţi elevi, în special cei din mediul rural, au avut şi poate încă au de suferit din cauza pandemiei şi a sărăciei, de altfel. Acest număr de 3.105 tablete face parte din a doua tranşă de dispozitive achiziţionate prin intermediul Programului naţional “Educaţie în siguranţă.”.

Tabletele sunt deja setate pentru participarea la orele on-line, rămânându-le copiilor să intre singuri pe platforma cu care şcoala lucrează. Acestea sunt dotate cu internet în baza unui contract pe doi ani de zile.

Primarul comunei Tudora susţine că în momentul de faţă, cu tabletele primite astăzi, toţi elevii vor putea participa la şcoala on-line.

Din totalul numărului de elevi din judeţ au rămas aproximativ 1.800 care încă nu deţin dispozitive electronice pentru a intra la orele on-line. Însă, conducerea Inspectoratului apelează la primarii din judeţ pentru a acoperi şi această necesitate.

Citeste si:

Facebook Comments