VIDEO! Tablete pentru elevii nevoiași din Botoşani

Pe premisa că educaţia din România este gratuiă şi obligatorie, şi Primăria Botoşani vine în sprijinul elevilor care nu au materiale didactice necesare studiului de acasăîn vreme de pandemie. Astfel că, la iniţiativa primarului Cătălin Flutur, toţi elevii din Botoşani ai căror părinți au probleme financiare vor beneficia de tablete.

Valul de fapte bune a pornit săptămâna trecută din comuna Lunca şi astăzi a ajuns şi la Botoşani. Aici, primarul Cătălin Flutur, a luat hotărârea ca elevii din Botoşani, cu probleme materiale, să primească tablete. Potrivit reprezentanților municipalității, în această săptămână, se vor trimite către fiecare unitate de învăţământ din municipiu, o adresă prin care le solicită întocmirea unei situaţii cu privire la numărul de elevi care provin din familii cu o situaţie materială nesatisfăcătoare şi care au nevoie de sprijin din partea primăriei.

Sprijinul constă în achiziţionarea de tablete, necesare pentru învăţământul la distanţă. Mai exact, pentru cursurile online din cadrul “Şcolii online”. Primarul a supus votului consiliului local o propunere de rectificare bugetară pentru a putea asigura achiziţionarea tabletelor. Potrivit celor transmise de reprezentanții primăriei, tabletele vor fi cumpărate cu tot cu abonament la internet pentru o perioadă de doi ani. Abonamente ce vor fi suportate tot din bugetul local.

De asemenea, primarul a cerut reprezentanţilor unităţilor de învăţământ care vor urma să organizeze examene pentru elevii din anii terminali, să transmită în cel mai scurt timp eventualele cereri de sprijin cu privire la materialele sanitare necesare, aparatură şi substanţe necesare pentru desfăşurarea examenelor în cele mai sigure condiţii. În plus, municipalitatea a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică un punct de vedere referitor la condiţiile care vor trebui asigurate pentru derularea fără riscuri a examenelor.

Citeste si:

Facebook Comments