VIDEO! Tentative de suicid de la înălțime

Amenințări cu suicidul de la înălțime. Doi bărbați, un dorohoian și un botoșănenean, s-au urcat ieri pe stâlpi înaltă tensiune și au amenințat că se aruncă în gol. Dorohoianul, tată a șase copii, a cerut un loc de muncă și a coborât după ce la fața locului a ajuns primarul municipiului, Dorin Alexandrescu, care a stat e vorbă cu el. Câteva ore mai târziu, un alt tânăr de 25 de ani a escaladat un stâlp înalt de 20 de metri, aflat la ieșirea din municipiul Botoșani spre Iași.

Mobilizare impresionantă de forțe pentru doi bărbați care s-au urcat ieri pe doi stâlpi de înaltă tensiune și au amenințat că se sinucid. Ieri după amiază un apel la 112 anunța că un bărbat escaladează un stâlp de înaltă tensiune de la marginea orașului Botoșani. Tânărul, în vârstă de 25 de ani, a urcat până în vârful stâlpului, înalt de 20 de metri.

Polițiști, pompieri dar și echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță au ajuns la fața locului. Oamenii legii au încercat să stea de vorbă cu el și să îl convingă să coboare. Pentru că nu au reușit să îl convingă, salvatorii au intervenit cu autospeciala de lucru la înalțime și au reușit să-l dea jos cu forța.

După ce a fost coborât, bărbatul a fost condus la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru investigații medicale, iar mai apoi transferat la secția de Psihiatrie a spitalului Județean. Tânărul se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu se știe de ce a recurs la acest gest.

Incidentul vine la doar câteva ore după la Dorohoi, un alt bărbat a urcat pe stâlp și a amenințat că se aruncă în gol. Și acolo au fost mobilizați polițiști, pompieri și cadre medicale de pe ambulanță. Dorohoianul, tată a șase copii, a cerut un loc de muncă dar și ștergerea unor datorii acumulate din cauza unor amenzi neplătite. Comandantul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, lt.col. Sorin Barbacariu a încercat să îl convingă pe bărbat să coboare. A reușit să facă acest lucru primarul municipiului Dorin Alexandrescu, ajuns și el la fața locului.

La fel ca și bărbatul de 25 de ani din Botoșani, dorohoianul se afla sub influența băuturilor alcoolice și chiar a ținut tot timpul o sticlă de bere în mână.

Imediat după ce a ajuns pe pământ, acesta a fost preluat de cadrele medicale de pe SMURD pentru îngrijiri de specialitate.

Citeste si:

Facebook Comments