VIDEO! Tot mai afectați de coronavirus

Opt români au murit în ultimile zile din cauza coronaviruslui. În total, la nivelul țării au fost confirmate 762 de cazuri de persoane confirmate pozitiv cu virusul COVID 19. În județul Botoșani două persoane au fost diagnosticate cu coronavirus și transportate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Sunt însă zeci de oameni, aflați în carantină și autoizolare care așteaptă rezultatele testelor de la laboratorul din Iași.

Pe zi ce trece crește numărul românilor infectați cu COVID 19. La ora 13.00 Grupul de Cominicare Strategică a transmis că 762 de persoane din țară au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID 19, adică cu 186 mai multe față de ziua precedentă. La nivelul județului Botoșani, potrivit Centrului Județean de Comunicare, sunt 126 de persoane în carantină instiutuționalizată pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virsului. 28 dintre aceste teste au fost negative, însă ceilalți botoșăneni așteaptă cu sufletul la gură rezultatele.

În același timp, 13 oameni aflate în izolare la domiciliu, care prezentau simptome ale coronavirului au fost testate și așteptă rezultatele. În aceeași situație sunt și alte 8 persoane simptomatice internate pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani. Astăzi la ora 14.00 în izolare la domiciliu se aflau 1343 de persoane. 25 au ieșit din izolare.

Potrivit autorităților, la ora actuală, au mai fost identificate trei spații de carantinare pe teritoriul județului Botoșani, cu o capacitate de 90 de locuri.
Forțele de ordine continuă verificările în teritoriu pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență. Oamenii legii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 in valoare 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și o sancțiune în valoare de 15.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de suspendare a activității a unui local public.

Patru botoșăneni s-au ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate de la debutul epidemiei până în prezent, depășește suma de 71.000 de lei.

Noaptea trecută, jandarmii botoșăneni au aplicat 5 amenzi în valoarea de 10.100 de lei unor botoșăneni care nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr 2, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 în intervalul orar 22.00 – 06.00.

Autoritățile atenționează că zilnic, se efectuează misiuni, în funcție de necesități: paza centrelor de carantină este permanență, verificarea la domiciliu, în echipe mixte, a persoanelor aflate în izolare, verificarea respectării măsurii de închidere a restaurantelor, barurilor etc, misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, de pază și de protecție instituțională.

Citeste si:

Facebook Comments