VIDEO! Tot mai departe de călătoriile cu tramvaie noi

Botoșănenii sunt condamnați să circule cu tramvaie din anii ‘70 scoase din uz de nemți! Guvernul României a anulat licitația privind achiziția tramvaielor mult promise pentru Botoșani dar și pentru alte patru orașe din țară. Deși achiziția trebuia perfectată cu bani europeni, oficialii de la Ministerul Dezvoltării s-au împotmolit pe drum. Ca să nu precipite spiritele, de la primărie se anunță că anularea licitației nu constituie o mare problemă iar în curând tramvaiele vor fi înlocuite temporar cu autobuze luate prin leasing operațional de către Eltrans.

Bătrânele vagoane galbene nu se dau duse de la Botoșani! Deși municipalitatea locală a reușit să acceseze un proiect european pentru achiziția de tramvaie și modernizarea căii de rulare, achiziția acestora se face la București, prin Ministerul Dezvoltării. Anul trecut se anunța cu mare fast că s-a lansat licitația și sunt chiar și ofertanți.

La început de an aflăm că Guvernul a anulat licitația. Așadar, cele 9 tramvaie noi se lasă așteptate și nimeni nu poate estima când va fi reluată și cât va mai dura.

Ca un zid de apărare pentru Guvernul PNL, care a anulat licitația privind achiziția tramvaielor, de la Primăria Botoșani a fost trimis un comunicat de presă prin care se insistă asupra faptului că anularea nu influențează modernizarea transportului cu tramvaiul . Reprezentanții municiaplității spun că oricum înainte de achiziția tramvaielor este necesară reabilitarea căii de rulare. Așadar, nu este nicio grabă .

Directorul Eltrans, societatea care administrează transportul public local cu tramvaiele, anunță că în acest an au fost deja patru deraieri de pe șină, dar nu foarte grave. Ivănescu întărește ideea că este timp suficient pentru achiziția vagoanelor, mai precis, cinci ani, cât se estimează a dura lucrările pentru reabilitarea căii de rulare.

Între timp, botoșănenii care nu au altă alternativă de transport, continuă să circule cu tramvaiul. Deplasările sunt adevărate aventuri atât pentru călători, cât și pentru șoferii care încearcă pe cât posibil apropierea de tramvaie.

Ca o consolare, municipalitatea locală anunță că peste câteva săptămâni vor fi achiziționate prin leasing operațional nouă autobuze noi, care vor înlocui tramvaiele pe perioada executării lucrărilor de înclouire a șinelor actuale. În cel mai optimist scenariu, în 2025, Botoșaniul ar putea avea și tramvaie noi.

Citeste si:

Facebook Comments