VIDEO! Tot mai mulți pacienți conectați la oxigen

Situație din ce în ce mai gravă la Botoșani. Aproximativ 50% dintre pacienții internați cu COVID-19 la Secția de Boli Infecțioase au forme medii și severe. Toți aceștia au nevoie de oxigen pentru a se putea recupera. De altfel numărul celor trecuți pe oxigen aproape s-a dublat în numai trei zile. Medicii aproape că nu fac față cu mijloacele tehnice de care dispun.

Situația pandemiei de COVID-19 devine tot mai dramatică în județul Botoșani. Numărul cazurilor a crescut considerabil. La fel și cel al pacienților cu forme medii sau grave.

Medicii de la Secția de Boli Infecțioase unde se află acești pacienți spun că au trimis acasă pe cei cu forme ușoare și au păstrat doar cazurile deosebite. Șefa Secției de Boli Infecțioase spune că jumătate dintre pacienții internați au nevoie de oxigen.

Numărul stațiilor fixe dar și al celor mobile este limitat și nu ajunge la toți pacienții care au nevoie disperată de oxigen. Mai mult decât atât, numărul celor cu oxigenoterapie a crescut de vineri, de la 20 la 30.

În momentul de față, rata de infectare a județului nu a ajuns pragul critic. Probleme mai deosebite sunt în municipiul Dorohoi.

Citeste si:

Facebook Comments