VIDEO! Tragedii provocate de jarul căzut din sobă

Tragediile provocate de jarul căzut din sobă pot fi prevenite! Asta transmit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani. Foarte multe nenorociri au avut loc din cauza jarului căzut din sobă pe materiale combustibile şi uşor inflamabile. Înfiorător este că victime unor astfel de tragedii au fost, acum patru ani , în Cordăreni, şi două fetiţe de trei, respectiv patru ani. Un alt caz este al unei bătrânici din Rădăuţi Prut, care acum câteva zile s-a stins din viaţă în locuinţa cuprinsă de flăcări.


Pe 11 octombrie 2020, o bătrânică de 82 de ani, din Rădăuţi Prut, a murit după ce locuinţa sa a fost cuprinsă de flăcări de la un jar căzut din sobă pe materiale cobustibile şi uşor inflamabile. La începutul anului, pe 3 ianuarie, la Păltiniş un bărbat a fost găsit carbonizat de către pompieri. La Vârfu Câmpului, a treia zi de Crăciun din 2019, o altă femeie a murit în locuinţa incendiată.


Acestea sunt doar câteva exemple din sutele de tragedii care se produc anual în sezonul rece din cauza jarului căzut din sobă. Cele trei persoane locuiau singure, în case izolate şi au adormit cu focul aprins în sobă. O mare greşeală comisă de mulţi cetăţeni.

Jarul căzut din sobă a aprins lucrurile din încăpere, care au ars mocnit. Sesizarea a fost făcută de către vecini prea târziu, vieţile respectivilor oameni fiind deja compromise.


Sfâşietor este faptul că acum patru ani două surori au fost victime unui incendiu devastator. În februarie 2016, cele două fete de 3, respectiv patru ani, din Cordăreni, au fost lăsate singure de către părinţi într-o încăpere unde ardea focul în sobă.


Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vă mai recomandă să nu lăsaţi niciodată uşa sobei deschisă și indicat ar fi să montaţi pe pardoseală o bucată de tablă, în faţa uşii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire.

De asemenea, soba nu trebuie supraîncălzită şi nici nesupravegheată în timpul funcţionării.

Citeste si:

Facebook Comments