VIDEO! Trecem la ora de iarnă

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ca în fiecare an, trecem la ora de iarnă şi astfel, dormim cu o oră mai mult. Cei de la Ministerul Sănătăţii au cerut să se renunţe la acest lucru încă din 2018, dar ideea a cam rămas suspendată în aer. Deşi trecerea la ora de iarnă este mai uşoară decât cea la ora de vară, organismul uman are totuşi nevoie de câteva zile până să se acomodeze. Iar cei mai afectaţi, spun specialiştii, sunt bătrânii şi cei mici. Odată cu schimbarea fusului orar ne poate fi afectat atât fizicul, cât şi psihicul, iar unii au parte de insomnii şi chiar indispoziţie.

Mâine noapte trecem la ora de iarnă, care în Europa este considerată ora normală. În acest sens, ora 4 devine ora 3. Trecerea la noul fus orar în perioada anotimpului rece nu ne afectează foarte tare precum se întâmplă când trecem la ora de vară. Dar chiar şi aşa, unii cetăţeni spun că insomniile şi indispoziţia nu întârzie să apară.

Pe când, alţi botoşăneni nu au niciun fel de problemă, acomodându-se foarte repede.

Pentru foarte mulţi oameni această schimbare aduce cu sine şi efecte negative pentru organism, fiind afectat atât fizicul, cât şi psihicul.

Cele mai întâlnite probleme sunt oboseala, o stare de spirit proastă, probleme de concentrare şi insomnii. Specialiştii spun că ora de iarnă este mai potrivită pentru organismul uman, deoarece dimineaţa se face lumină mai devreme, ceea ce ne ajută să ne trezim, iar seara se întunecă mai devreme şi astfel, ni se face somn mai repede.

Întrucât cei mai sensibili la această schimbare sunt copiii şi vârstnici, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu au îmbrăţişat această schimbare şi cer renunţarea la acest lucru.

Prima dată când s-a discutat şi s-a propus asta a fost în 2018, iar cel mai probabil, din 2021 s-ar putea să nu mai setăm ceasul cu o oră înapoi sau înainte.

Trebuie totuşi să privim partea plină a paharului, şi anume, că ne vom putea bucura de o oră în plus de somn.  

Citeste si:

Facebook Comments