VIDEO! Turiști ținuți pe uscat la Cornișa

Cornișa atrage deja turiști din județele vecine! Parcul de agrement, deschis oficial în luna mai, stârnește interes. Nivelul încasărilor a crescut iar în momentul de față, directorul zonei de agrement susține că reușește să acopere cheltuielile de funcționare dar nu și salariile angajaților.

Un mare dezavantaj al zonei de agrement este lipsa agenților economici. În perioada următoare ar exista posibilitatea ca administratorii parcului să aibă aprobarea să comercializeze răcoritoare și gustări.

A venit și rândul sucevenilor, a ieșenilor și nu numai, să vină la Botoșani pentru o porție de relaxare. Parcul de agrement Cornișa devine atractiv pentru turiști. Asta o demonstrează și cuantumul încasărilor.

Zona de agrement a fost deschisă în februarie iar în mai, odată cu inaugurarea oficială, s-a dat în folosință întreg ansamblul, mai puțin râul de rafting pe care angajații de la Cornișa nu știu să îl folosească. În mai puțin de cinci luni de zile încasările au atins un milion de lei.

Cheltuielile depășesc însă în momentul de față niveșul încasărilor. Partea de funcționare a zonei de agrement este extrem de costisitoare, în special partea de utilități. Lunar, facturile la energie electrica si apă, depășesc 20 000 de euro iar bani grei sunt înghițiți și de salariile celor peste 40 de angajați .

Cea mai mare bulină neagră pentru Cornișa este lipsa agenților eocnomici. Practic, botoșănenii dar și locuitrorii din județele vecine care vin să se relaxeze la zona de agrement, nu au de unde să își cumpere o băutură răcoritoare sau ceva de mâncare.

Primăria a concesionat către agenții economici terenuri în zonă, dar din cauza unei prevederi legislative, accesul comercianților a fost interzis. În cele din urmă a fost obținută o derogare dar chiar și așa, procedura amenajării și a obșinerii autorizațiilor de funcționare, este de durată. Pentru a rezolva cel puțin aprțial această situație, s-a găsit o posibilă soluție.

Angajații de la Cornișa ar putea oferi spre vânzare sucuri, bere, chipsuri, iar dacă vor primi aprobare salate și pizza.

Citeste si:

Facebook Comments