VIDEO! Ultimele pregătiri pentru alegerile prezidențiale

Cu două zile înaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, noul ministru al MAI, Marcel Vela, a susținut o videoconferință cu toți prefecții din țară. Tema ședinței a fost alegerile de duminică, oficialul de București dorind să se asigure că nu sunt probleme în țară care să afecteze procesul electoral.

La Botoșani pregătirile sunt în grafic, iar prefectul Dan Șlincu a semnalat o singură problemă la o secție de votare din comuna Vorona.

Noul ministrul de la Ministerul Afacerilor și Internelor, Marcel Vela, a susținut astăzi o videoconferință la care ar fi trebuit să participe toți prefecții și subprefecții din țară, precum și șefii instituțiilor implicate în organizare alegerilor prezidențiale de duminică. După o pledoarie de mai bine de jumătate de oră, șeful de la MAI a discutat cu fiecare reprezentant al Guvernului în parte pentru a vedea dacă pregătirile sunt în grafic și dacă prefectii au de semnalat probleme sau incidente în județele lor.

Secretarul de stat, responsabil cu probleme de ordine publice le-a cerut prefecților, dar și șefilor de instituții din cadrul MAI, să verifice toate sesizările care ar putea apărea duminică cu maximă rapiditate.

Oficialul a apreciat că până la această oră nu s-au înregistrat probleme majore care să afecteze scrutinul de duminică.

Prefectul Dan Șlincu le-a comunicat oficialilor de la MAI că la Botoșani pregătirile sunt în grafic și că a fost înregistrată o singură problemă la o secție de votare din comuna Vorona.

Pentru a se asigura că problema de la Vorona va fi remediată până la ora stabilită, ministrul Marcel Vela i-a cerut prefectului să îi comunice imediat acest lucru.

În județul Botoșani au fost amenajate 427 de secții de votare. Cele 405.818 buletine de vot vor fi distribuite sâmbătă către fiecare primărie, iar mai apoi in secțiile de votare.

Cursurile elevilor care învață în instituțiile de învățământ unde se vor amenaja secții nu vor fi afectate de scrutin, nici vineri, nici luni.

Citeste si:

Facebook Comments