VIDEO! Un exemplu de curaj și ambiție

Viața poate fi trăită la cote maxime și în mii de culori chiar și atunci când totul în jur pare întunecat. Aceasta este lecția superbă de viață pe care ne-o predă zilnic, Claudia Țilea, o botoșăneancă născută fără darul vederii. La numai 23 de ani, Claudia a reușit să termine, la zi, facultatea de psihologie și mai mult decât atât anul acesta, tânăra, a început în același timp un master în psihologie judiciară dar și facultatea de filosofie. Visează să ajute oamenii, societatea și mai ales victimele abuzurilor și infracțiunilor. Dincolo de studii Claudia, încă din copilărie a fost pasionată de poezie, muzică și în general de artă. Rămâneți alături de Somax TV pentru a urmări povestea impresionantă a Claudiei, fata care își dorește să pătrundă în mintea și sufletul omului, pentru a-l izbăvi de proprii demoni.

Claudia Țilea este o botoșăneancă de 23 de ani. O tânără frumoasă, cu o educație și o cultură aleasă. S-a născut însă cu o afecțiune care o împiedică să vadă. De mică a trăit fără să vadă lumea ce o încojoară. Dacă pentru unii ar fi o povară imposibil de purtat, pentru Claudia nu a fost niciodată un impediment. Mereu și-a colorat, cu ajutorul simțurilor și al spiritului, lumea în mii de culori. Pentru Claudia, dizabilitatea nu a fost niciodată o scuză, doar un imbold.

Cu ajutorul familiei dar și a tehnologiei, Claudia Țilea și-a satisfăcut setea de cunoaștere, nestingherită. A făcut ce i-au dictat sufletul și gândurile.

De la 11 ani a început să scrie poezii. La început copilărești, apoi odată cu acumularea de noi experiențe și informații, poeziile din adolescență ale Claudiei au devenit filosofice, romantice sau patriotice. În paralele, tânăra nevăzătoare și-a pus în valoare și vocea deosebită cântând ori de câte ori avea ocazia.


După terminarea liceului Claudia s-a dedicat psihologiei. Era, de altfel, o știință care o atrăgea mai demult. Își dorea să înțeleagă adevăruri complexe, să priceapă modul de funcționare al gândirii umane și mai ales cum să folosească cunoștințele dobândite pentru a ușura suferința și pentru a fi de folos celorlalți. Așa că a ales să urmeze facultatea de psihologie din cadrul Universității Babes Bolyai. Anul acesta a absolvit. De remarcat este faptul că tânăra a urmat cursurile la zi.

După o expunere a reprezentanților Poliției la o acțiune în cadrul facultății de psihologie, Claudia a început să se simtă atrasă de psihologia judiciară dorind să ajute victimele abuzurilor și infracțiunilor și totodată să pătrundă în mintea celor care comit fapte anti-sociale. Tocmai de aceea de anul acesta, Claudia urmează și un master pe psihologie judiciară.

Totodată, în același timp cu masterul, tânăra nevăzătoare s-a decis să urmeze și a doua facultate, mai precis filosofia, o altă pasiune a Claudiei.


Deocamdată Claudia se dedică studiilor, cu ajutorul tehnologiei, urmând ca mai apoi să-și aleagă o carieră. Și-ar dori inclusiv să-și deschidă un cabinet unde să poată profesa și să se dedice ajutorării celor care au nevoie.

Citeste si:

Facebook Comments