VIDEO! Un jandarm și doi polițiști, premiaţi de Marcel Vela

Munca şi devotamentul salvatorilor botoşăneni a fost remarcată de către Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au primit “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne” pentru servicii şi fapte deosebite în timpul misiunilor. Cei trei angajați ai MAI au acţionat cu eroism în cele mai grele misiuni la care au participat.

Ieri dimineaţă, plutonierul major Lupuşoru Andrei din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean a primit, din partea lui Marcel Vela, “Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”. Jandarmul botoşănean a fost premiat pentru servicii şi fapte deosebite pe timpul misiunilor încredinţate. El a intervenit în a acorda ajutor victimelor unui accident grav de circulaţie. Accidentul s-a întâmplat anul trecut, pe 26 septembrie şi s-a produs pe raza localităţii Bălţaţi din judeţul Iaşi. Bărbatul a scos victimele din maşină şi le-a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanţei.

Datorită stăpânirii de sine, a experienţei şi curajului jandarmului botoşănean misiunea s-a încheiat cu succes.

De asemenea, cu ocazia zilei Ministerului Afacerilor Interne au fost acordate distincţii poliţiştilor care s-au remarcat în ultimul an prin fapte deosebite, acte de eroism sau participarea la acţiuni caritabile. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au fost acordate două distincţii cu “emblema de onoare” a Ministerului Afacerilor Interne. Agentul şef de poliţie Mihai Cătălin Dornean şi agentul şef adjunct Cătălin Moruzi sunt poliţiştii cu care Inspectoratul de Poliţie Judeţean se mândreşte. Misiunea prin care cei doi s-au remarcat a avut loc anul trecut.

Cei doi oameni ai legii erau în patrulare pe raza municipiului, iar pe strada Petru Rareş au observat un taxi care staţiona pe marginea părţii carosabile. Dinspre maşină se îndrepta un bărbat destul de dubios pentru forţele de ordine întrucât au oprit autospeciale şi au încercat să îl intercepteze. Bărbatul însă a încercat să se sustragă şi a fugit, fiind urmărit puţin timp de oamenii legii. Între timp oamenii legii au auzit un strigăt de ajutor din spatele autoturismului taxi, fiind, de altfel, victima individului. Victima prezenta tăieturi în zona cervicală şi sângera, iar unul dintre agenţi a încercat să îi oprească sângerarea până la venirea ambulanţei. Autorul faptei a fost reţinut, iar victima transportată la spital.

Reporterii Somax Tv îi felicită pe salvatorii botoşăneni pentru curajul de care dau dovadă în fiecare misiune şi pentru devotamentul faţă de semeni, de locul de muncă şi faţă de popor.

Citeste si:

Facebook Comments