VIDEO! Un nou proiect inedit pentru tinerii botoșăneni

Un nou proiect dedicat atât tinerilor, cât şi oricărui cetăţean interesat de creaţii şi filme, este lansat de către Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” din Botoşani. Proiectul este intitulat “Integritate2020” şi se bazează pe lupta împotriva corupţiei. De asemena, este totodată şi un concurs de filme de scurtmetraj cu tema anticorupţiei. Obiectivul urmărit este implicarea cetăţenilor, în special a tinerilor, în lupta împotriva corupţiei folosindu-se de mesaje educative.

Proiectul “Integritate2020” este reprezentat de un concept modern şi prietenos, adaptat nevoilor societăţii româneşti actuale şi constă în diverse activităţi educative adresate copiilor, adolescenţilor, tinerilor şi chiar adulţilor.

De această dată, pentru a lupta împotriva corupţiei s-a lansat un concurs de filme de scurtmetraj. Tema este anticorupţia şi este dedicat oricărei persoane care a împlinit 16 ani până la data înscrierii. Acesta se desfăşoară pe două secţiuni, una de amator şi una pentru profesionişti.

Participanţii concursului sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva acestui fenomen şi să contribuie, ei înşişi, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ şi responsabil.

Filmuleţul poate fi făcut cu un aparat profesionist sau chiar cu telefonul mobil, prin creearea de mesaje educative.

Filmele cele mai apreciate şi ulterior declarate câştigătoare vor fi premiate pe 9 decembrie, când se sărbătoreşte şi Ziua Internaţională Anticorupţie.

În cadrul Galei Anticorupţie, organizate la Bucureşti, vor fi acordate premiile câştigătorilor. Acest eveniment este organizat anual pentru a marca acest moment.

Citeste si:

Facebook Comments