VIDEO! Un olimpic botoșănean la Oxford

Universitatea din Oxford este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din întreaga lume. Acolo ajung cei mai buni studenți de pe mapamond iar pentru majoritatea elevilor este doar un vis frumos. Nu însă și pentru Cezar Trișcă Vicol, una dintre tinerele revelații ale informaticii botoșănene. După ani de muncă și un palmares de invidiat la concursurile naționale și internaționale, Cezar a transformat visul în realitate. Somax Tv vă invită să rămâneți alături de noi și să-l cunoașteți pe Cezar, olimpicul botoșănean care a ajuns la Oxford.

Cezar Trișcă Vicol este deja un nume în lumea olimpiadelor din România și nu numai. Numai în anul 2019, Cezar a obținut două medalii de argint la competiții naționale și internaționale. Practic a devenit unul dintre cei mai valoroși olimpici botoșăneni. La toate acestea se adaugă un palmares impresionat de medalii la olimpiade naționale și concursuri de informatică, matematică și fizică.

După un periplu al performanței în științele exacte, Cezar, elev la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani. s-a axat pe informatică, domeniu în care a obținut cele mai importante rezultate. Acesta palmares l-a făcut pe Cezar să țintească cât mai sus. Așa a ajuns să-și dorească să devină student la Oxford.

Iar dorința a devenit realitate. Tânărul botoșănean a fost admis, trecând inclusiv de furcile caudine ale interviurilor pe teme științifice.

Pe acest drum al performanței Cezar a fost mereu susținut de tatăl său, cunoscutul profesor de matematică Teodor Trișcă dar și de mama sa Daniela Trișcă Vicol, deasemenea profesor de matematică.

De altfel mama olimpicului, care este și inspector de matematică dar și consilier local al municipiului Botoșani, spune că cheia succesului pentru fiul său a fost nu doar munca sau bagajul genetic ci și iubirea și suținerea de care a fost înconjurat

Iar la toate acestea se mai adaugă două ingrediente magice, caracterul și credința.

Citeste si:

Facebook Comments