VIDEO! Un pas mic pentru locuințele medicilor

De ceva vreme aleșii de la Consiliul Județean susțin că vor construi locuințe pe care să le închirieze cadrelor medicale din spitalele botoșănene.

Până acum au fost doar vorbe. În urmă cu câteva zile s-a făcut un pas mic spre realizarea a 20 de imobile în vecinătatea Spitalului de Boli Infecțioase. Nu s-a pus prima cărămidă, ci s-a dat aviz favorabil Studiului de Prefezabilitate pentru construirea locuințelor pentru tinerii specialiști în sănătate.

Șefii de la județ vor să combată criza de personal medical de la Spitalul Județean prin oferirea de locuințe cadrelor medicale. Acestea urmează a fi construite în spatele Mănăstirii Popăuți.

Într-o primă etapă ar urma să se construiască 20 de apartamenete. Banii pentru această investiție sunt asigurați de către Ministerul Dezvoltării regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Agenția Națională pentru Locuințe.

În etapa a doua ar urma să fie construite încă 20 de apartamente.

Lucrările ce privesc utilitățile, apă, canalizare, electricitate, gaz, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi se vor realiza cu fonduri din bugetul Consiliului Județean.

Citeste si:

Facebook Comments