VIDEO! Unitatea mobilă, la un pas de a primi pacienţi

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, adusă la Botoşani săptămâna trecută, este la un pas de a primi pacienţi. Deşi bine ar fi să nu fie nevoie de aceasta, autotrenul modificat şi transformat într-o secţie de reanimare este pus la punct în proporţii de 99%. Iar cam în 24 de ore va putea fi făcută inaugurarea.


Ajunsă săptămâna trecută pe meleagurile botoşănene, unitatea de terapie intensivă pe roţi este foarte aproape de a fi folosită. Este dotată cu 12 paturi, iar fiecare pat are monitor de terapie intensivă, un stativ pentru trei injectomate, un perfuzomat şi un ventilator mecanic. Are un generator propriu, care poate oricând porni în cazul în care electricitatea din spital pică, dar are şi o staţie de oxigen separată de 300 de litri, un rezervor de apă de 1.000 de litri şi două toalete cu rezervor separat.

Unitatea mobilă a fost racordată la utilităţi, astăzi a fost montată staţia de oxigen şi toate materialele necesare pentru funcţionare. Mai urmează să se primească avizul DSP pentru funcţionare şi aceasta poate să primească primul pacient.


Personalul medical va fi alcătuit din doi medici de la Iaşi, unul de la Bucureşti şi câţiva medici rezidenţi, dar şi medici de pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.


Cel mai probabil, unitatea mobilă de terapie intensivă va fi dată spre folosinţă vineri, cel târziu.

Citeste si:

Facebook Comments