VIDEO! Urban Serv este cu un picior în groapă

Situație fără precedent la Urban Serv! Societatea de salubrizare a încetat toate contractele cu primăria pentru că nu a mai reușit să obțină Licență de Operare de la Autotitatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Unități Publice. Situația a fost anticipată de primarul Cătălin Flutur încă de anul trecut. Primăria trebuie acum să găsească acum soluții pentru salubrizarea orașului, adminsitrarea piețelor și acimitirelor, activități de care se ocupa până acum Urban Serv.

Societatea Urban Serv este cu un picior în groapă. Firma de salubrizare, nu a mai primit licență de operare de la ANRSC, motiv pentru care nu mai are dreptul legal de a efectua serviciile pentru Primăria Botoșani. Problema a fost făcută publică în ședința de Consiliu Local de astăzi, când au fost supuse aprobării proiecte privind încetarea contractelor cu municipalitatea.

Viceprimarul Cosmin Andrei a încercat totuși să sugereze că Urban Serv ar trebuie să continuă activitatea.

Primarul Cătălin Flutur a anticipat această situație delicată încă de anul trecut. Edilul a cerut atunci consilierilor locali să organizeze o licitație pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de salubrizarea urbei însă consilierii locali PSD s-au împotrivit și au încredințat direct atribuțiile către Urban Serv.

În maxim 90 de zile, Primăria va trebi să caute soluții de administrare pentru piețe, cimitire, oboare și pentru efectuarea serviciului de salubrizare în municipiu. Incertă este și situația a zeci de angajați de la Urban Serv. Cu detalii despre acest subiect revenim în jurnalul de luni.

Citeste si:

Facebook Comments