VIDEO! Vaccinare cu AstraZeneca fără programare

Liber la imunizare cu AstraZeneca! Botoșănenii care vor să se vaccineze împotriva virusului SARS-COV2 o pot face de astăzi fără să se mai programeze pe platformă. Însă, această situaţie se aplică doar la vaccinul AstraZeneca. Şi, deşi la nivel internaţional au apărut tot felul de informaţii privind reacţiile după vaccinare, unii botoşăneni nu au pierdut încrederea în acest vaccin.

După ce mai mulţi oameni au refuzat să se mai vaccineze cu AstraZeneca, autorităţile din sănătate au dat liber la imunizarea cu acest vaccin. Această situaţie a apărut după ce la nivel internaţional au apărut informaţii conform cărora mai mulţi oameni au dezvoltat tromboze cerebrale după ce s-au vaccinat.

Informația nu a fost infirmată de către producătorii vaccinului, aceştia chiar spunând că sunt şanse ca unii oameni să facă tromboze la scurt timp după vaccinare.

Şi pentru că mulţi au refuzat să se mai imunizeze cu acest ser, autorităţile au hotărât că cei care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face de azi înainte fără să se mai programeze pe platformă. Oamenii trebuie doar să meargă la centrul de vaccinare, unde se administrează acest vaccin.

În judeţul Botoşani singurul centru de acest fel este la Liceul Pedagogic “Nicolae Iorga” din municipiul Botoşani.

Şi deşi mulţi oameni au prins teamă cu privire la acest vaccin, pentru mulţi botoşăneni nu contează cu ce se vaccinează, important e să o facă. Unii mai spun că au mult mai multă încredere în AstraZeneca, pe când alţii nici nu vor să audă.

În judeţul Botoşani centrele de vaccinare cu Moderna sunt la Bucecea, Vorona şi Flămânzi, iar cu Pfizer la Colegiul “Gheorghe Asachi” din municipiul Botoşani, la Săveni, Dorohoi, Darabani, Şcoala 17 din municipiul Botoşani, Ştefăneşti şi Şcoala numărul 7, tot din municipiul Botoşani. Totodată, autorităţile din sănătate informează botoșănenii că s-a redus semnificativ timpul pe listele de aşteptare în platformă.

Cetăţenii care erau deja pe listele de aşteptare au fost programaţi pentru vaccinare, iar ceilalţi care nu au apucat să se programeze o pot face şi vor fi preluaţi în maximum cinci zile.

Citeste si:

Facebook Comments